FSC certificerede skove - God samvittighed omkring råmaterialerne

FSC står for Forest Stewardship Council, og er en betegnelse for skove der har fået en international certificering i at skoven er ansvarligt forvaltet og produkterne er bæredygtige og miljøvenlige. Det sikrer således, at skovhugstpraksis er økologisk sund og socialt gavnlig og er designet til at sikre lovlig og bæredygtig skovforvaltning.

Skove er en vigtig del af økosystemet. De giver os frisk luft og vand, trækker ned CO2 og beskytter vores land mod erosion. Men skove er i fare for at forsvinde - et område på størrelse med 10 fodboldbaner går tabt hvert minut på grund af skovrydning, ifølge World Wildlife Fund.

Som reaktion på denne trussel er virksomheder og regeringer begyndt at afsætte betydelig tid og ressourcer til bevarelse af skove rundt om i verden. Et sådant initiativ er certificering af Forest Stewardship Council (FSC).

Forest Stewardship Council er en nonprofit organisation, der fremmer ansvarlig skovbrugspraksis. Det blev oprettet i 1993, og dets mission er at"fremme miljømæssigt sund, socialt gavnlig og økonomisk velstående forvaltning af verdens skove". FSC tilbyder to certificeringer: FSC-COC-00100 til naturlig skovforvaltning under hensyntagen til bevarelse af biodiversitet og FSC-COC-00200 bæredygtig skovforvaltning under hensyntagen til social retfærdighed. Sidstnævnte certificering er målrettet mod småbønder i udviklingslande.

Logoet for Forest Stewardship Council (FSC) er et træ med en blå himmel bagved. Den blå himmel symboliserer virksomhedens forpligtelse til at sikre, at dets produkter er lavet af træ, der kommer fra skove, der er forvaltet ansvarligt, mens træet repræsenterer skovene selv og deres betydning for mennesker og dyreliv.

Brug af FSC certificerede materialer i TENCEL™ produkter

TENCEL™ Lyocell er en type af fiber der er fremstillet af træmasse cellulose som er certificeret af Forest Stewardship Council (FSC). Den har en blød berøring og har en utrolig genopretningshastighed - hvilket betyder, at den hopper tilbage i form, når den er strakt eller trukket. Tencel™ Lyocell er også miljøvenlig, da det ikke kræver pesticider eller kemiske behandlinger. Tencel er perfekt til brug i tøj herunder undertøj og hos Groomi er det det bærende materiale i både vores boksershorts og sokker.

Du kan læse mere om hvorledes processen foregår med at gå fra bæredygtige FSC certificerede skovprodukter til TENCEL™ certificerede produkter her. Derudover har vi skrevet en specifik artikkel omkring TENCEL™ Lyocell som du kan finde her.

Skriv en kommentar

Alle kommentarer bliver reviewet før de publiceres

Shop now

You can use this element to add a quote, content...