GRATIS LEVERING PÅ ALLE ORDRER OVER 450 DKK

Log ind

Cart

Bambus – Et fantastisk alternativ til plastic

Bambus er det nye vidunder som et bæredygtigt alternativ til plastik. Hos Groomi finder du det blandt andet i vores tandbørster, opvaskebørster og vores Tencel Lyocell bambus sokker

Produkter lavet af bambus bliver mere og mere populære, men hvorfor? Vi vil i denne artikel komme ind på, hvorfor bambus er så fantastisk, hvad det blandt andet kan bruges til og hvordan det er så bæredygtigt.

Fantastisk hurtigt voksende

Bambus er den hurtigst voksende plante på Jorden, og er yderst brugbar til mange forskellige formål. Blandt andet ser man, at bambus erstatter engangsplastik, hvilket er rigtig godt for miljøet. For eksempel bliver bambus tandbørster mere populære.

Det bæredygtige alternativ til plastik

Tilbage i december 2018, lavede EU landene en aftale om, at engangsplastik skulle udfases i løbet af 2021, og her ser bambus ud til at være det bæredygtige alternativ, især hvis man kigger på produkter indenfor personlig pleje så som tandbørster og vatpinde.

Her har svenske The Humble Co. virkelig taget teten, og har udviklet verdens bedst sælgende bambus tandbørste, The Humble Brush.

Udover deres bambus tandbørste, har The Humble Co. også udviklet vatpinde og interdental børster lavet af bambus. Alle tre bambus produkter er med til at mindske forbruget af engangsplastik, og er derfor med til at forbedre miljøet.

Hvis vi kigger på en anden virksomhed i Skandinavien, nemlig danske Maistic, ser vi også en virksomhed på en mission for at mindske forbrug af engangsplastik.

Maistic har blandt andet udviklet sugerør lavet af bambus, som erstatning for sugerør lavet af engangsplastik.

Mere bæredygtig end andre planter

Men hvorfor lige præcis bambus, tænker du måske. Grunden til at valget er faldet på netop bambus er, at bambus er utroligt bæredygtigt.

Som nævnt tidligere, er bambus den hurtigst voksende plante på Jorden. Nogle bambus arter kan vokse helt op til 91 cm om dagen. Derudover når bambus fuld modenhed indenfor 3-5 år, og er derfor klar langt hurtigere, end hvis man brugte træ.

Udover at vokse utroligt hurtigt, så er bambus også vigtig i bekæmpelsen af CO2.

Bambus frigiver op til 30% mere ilt til atmosfæren og absorbere mere CO2, sammenlignet med andre planter. På grund af dette, mindsker bambus i høj grad mængden af drivhusgasser i atmosfæren og renser luften.

Har du prøvet nogle af de fantastiske bambus produkter og hvad syntes du om dem? Del dine erfaringer med os i kommentarerne.

Groomi produkter af bambus

Skriv et svar

Good to see you again

Glemt dit kodeord? Indtast din email adresse. Du vil modtage en mail med link til at oprette nyt kodeord.

Godt at se dig igen

Glemt dit kodeord? Indtast din email adresse. Du vil modtage en mail med link til at oprette nyt kodeord.